Kinesiska Tempel

Anhui´s (platsen jag spenderar det kinesiska nyåret i) natur är väldigt vacker, speciellt bergen. Jag och min familj har (hittils) besökt två berg. Ett berg besteg vi till fots och bara tittade på den fina naturen. Det andra berget åkte vi bil till för att be (heter jiu hua shan, 九华山). Vilket upplevelse! Det var väldigt mycket folk där, eftersom det just nu är det kinesiska nyåret, som kom dit i flera dagar bara för att be.

Bilder från när jag och min famors systers sida av min familj vandrade

Jag och bästa jiujiu/morbror

Hur ber man då? Det fanns väldigt många tempel och heliga platser, statyer m.m. där och därför många olika sätt att be. Vi började med att bränna 9 stycken (Kineser gillar siffran 9 eftersom det är “den största siffran”) sorters pinnar, med hjälp av röda ljus.

Sedan bugade man, med pinnarna i handen, tre gånger framför ett litet hus med många brinnande pinnar i (jag är extremt dålig på att förklara, ni får se på bilderna).

Vi bugade också (tre gånger där också) framför många olika buddha statyer. Jag bugade kanske sammanlagt för 20 stycken. Templen var extremt extremt vackra och intresserade, men tyvärr är det inte tillåtet att fota, inte ens peka direkt på buddha och inuti templen.

Det fanns också apor där! Vilket var jättekul att ser verkligen:)

Det blev ganska mycket bilder denna gången, säg till om det blir för mycket:)

//Sanna

Published by

sanna@zommarin.se

Jag heter Sanna och är en 16-årig tjej från Stockholm. Just nu befinner jag mig i Shanghai, Kina där jag ska spendera mitt utbytesår med YFU. På den här bloggen kommer jag lägga ut allt om mina äventyr i den femte största staden i världen! Du får se allt från underbara matupplevelser till pinsamma missförstånd och kulturkrockar. Var inte rädd att ställa en fråga eller en kommentar:)

One thought on “Kinesiska Tempel”

  1. Så roligt att läsa och se bilder, vad otroligt mycket du får uppleva. Gläds verkligen med dig min härliga Sanna.
    KRAAAM farmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *