Semester i 1 månad

Jag har loooov!!!!!

Eftersom det snart är kinesiskt nyår så har vi ett lov på drygt 1 månad. Då åker majoriteten av alla kineser hem till sin födelsestad för att fira med sina familjer. Vilket är just det som jag har gjort!

Att se berg istället för höghus och skyskrapor känns konstigt

Just nu befinner jag mig i Anqing, Anhui där min värdspappa föddes. Hela familjen på 11 personer är samlad, och vi bor i lägenhetskomplexet som min värdspappa själv har organiserat och byggt (han är chef över det hela).

Anqing ligger väldigt nära Kinas längsta flod – Yangtse floden

Min gammalmormor kan inte gå så bra, så jag hjälper henne gå

Det är lite konstigt att bo i en liten stad efter att bott i Shanghai i 5 månader, men det är lite skönt också. Personligen ser jag Shanghai som mitt hem och älskar det med hela mitt hjärta. Men Anqing är inte så pjåkigt det också. Maten här är otroligt otroligt god, fisken är färsk och allt smakar perfekt. Maten här är definivt bättre än i Shanghai.

I mitten av bordet fanns en stor kittel, med fisksoppa i, runt om lade en kvinna majsbröd. Sedan lade hon på ett lock, så att bröden och soppan fick tillagas medan man hade trevligt och pratade. Jättejättegott och intressant!

Med några kompisar:)
Jag och min mamma

 

Published by

sanna@zommarin.se

Jag heter Sanna och är en 16-årig tjej från Stockholm. Just nu befinner jag mig i Shanghai, Kina där jag ska spendera mitt utbytesår med YFU. På den här bloggen kommer jag lägga ut allt om mina äventyr i den femte största staden i världen! Du får se allt från underbara matupplevelser till pinsamma missförstånd och kulturkrockar. Var inte rädd att ställa en fråga eller en kommentar:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *