God jul i Shanghai

Att fira jul i Kina är inte som att fira i Sverige (såklart). I sverige är hela december fyllt med förväntan inför julafton, medan i Kina märker man inte ens av att det snart är jul. Man firar ju inte jul här.

Men jag lyckades skapa lite julstämning i alla fall. Min (värds)mamma köpte en julgran till mig och lite annat julpynt som jag pyntade mitt rum med. Då kändes det lite som hemma var mysigt! Min mamma följde också med mig till IKEA där vi åt svenska köttbullar (hon pratar fortförande hur konstigt vi svenskar äter, “bara potatis och köttbullar, det är ett mål”, det är för enkelt och lite tycker hon) och köpte svenskt godis.

Jag och min fina mamma
Jag och min gulliga Farmors syster
Tack gode gud för IKEA

 

På julafton gick jag ut och först shoppade julklappar åt mig själv (det låter deprimerande men det var faktiskt kul) och sedan åt vi middag på en turkisk restaurang för varför inte:)

Roligt var det dock, inte som det brukar vara i Sverige på julen men vi gjorde det bästa av det vi hade:)

Den enda tomten jag träffade i Shanghai hahah

Känslan att äta en stor köttbit efter kinesisk mat i 5 månader är fantastisk
När ingen ger en julklappar shoppar maaannnn
Min bästa kompis Sarah från Tyskland till vänster och min grekiska kompis Ana till höger

Published by

sanna@zommarin.se

Jag heter Sanna och är en 16-årig tjej från Stockholm. Just nu befinner jag mig i Shanghai, Kina där jag ska spendera mitt utbytesår med YFU. På den här bloggen kommer jag lägga ut allt om mina äventyr i den femte största staden i världen! Du får se allt från underbara matupplevelser till pinsamma missförstånd och kulturkrockar. Var inte rädd att ställa en fråga eller en kommentar:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *