Drakdans

Jag är med i 3 av skolans klubbar, den internationella klubben, drakdansklubben och hiphopklubben.

I den internationella klubben pratar vi engelska mycket, hjälper lärarna när folk från hela världen kommer till våran skola för möten osv. Vi har också amerikansk-inspirerande event som “prom” m.m. som är mycket uppskattat bland de kinesiska studenterna (var tyvärr inte med på “prom” eftersom jag inte var i Shanghai just då).

På ett event där australianska rektorer kom till vår skola
När jag och min klasskamrat hjälpte vår systerskola med intervjuer

Jag gillar verkligen drakklubben, eftersom det är så typiskt kinesisk kultur, det är ganska fysikt utmanade och jag är förvånansvärt bra på det. Det finns två typer av drakar, en stor drake som bara killar får använda (det är den långa “svansen” ni ser bakom mig på bilden). Det är den svåraste draken att använda, killarna håller i pinnar som är fästa till draken. De gör en massa konster medan de, med hjälp av pinnarna, rör draken på ett sätt att den ser levande ut.

Jag håller, med hjälp av 2 pinnar, i en individuell drake och dansar med den. Lite svårt att förklara, men vi gör kullerbyttor och allt. Jättekul! Och min tränare är den gulligaste lilla gubben som finns.

 

Jag hade ett uppträdande med hiphopklubben för skolan, vilket var jättekul. Lite nervöst, men jätteroligt verkligen!

Published by

sanna@zommarin.se

Jag heter Sanna och är en 16-årig tjej från Stockholm. Just nu befinner jag mig i Shanghai, Kina där jag ska spendera mitt utbytesår med YFU. På den här bloggen kommer jag lägga ut allt om mina äventyr i den femte största staden i världen! Du får se allt från underbara matupplevelser till pinsamma missförstånd och kulturkrockar. Var inte rädd att ställa en fråga eller en kommentar:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *