Lite bebiskultur

Lite bebiskultur, jag har lyckan att ha väldens gulligaste lillasyrra här, så varför inte dela med mig alla jättekonstiga saker min mamma gör med henne??

1. De rakade av henne håret.

Japp. Du läste rätt.

De rakade seriöst av hennes hår. Det är en gammal tradition i Kina (min familj är ganska traditionell) då man rakar av håret när bebisen är 1 månad gammal. Folk tror att detta gör så att “det nya håret” är tjockare och vackrare än det håret man rakade av. Har ingen aning om det funkar eller inte, men min syrras hår blev tjockt och fint, så det funkade för henne i alla fall.

.mmexport1474690145903

2. De har en bild på en vackert kinesiskt barn i sitt rum. Det är inte en bild på ett barn de känner, vilket var det jag trodde först. Att det var min mamma när hon var ung, men nej. Det är ett barn de aldrig mött, som råkar vara väldigt vacker. De har den bilden (som är ganska stor kan jag tillägga) för att då kommer bebisen också bli vacker. Kanske funkar, kanske inte. Ganska trevligt att ha ett gulligt litet barn på väggen i alla fall.

3. De matar henne med apelsin när hon var 2 månader gammal.

Har ingen aning om man gör detta i Sverige också eller om det ses som konstigt i Sverige. De gör det i alla fall, och min syster älskar det.

4. De har massor med blöjor men använder de aldrig. Och med aldrig menar jag aldrig. Istället sveper de in bebisen med filtar, och sedan klagar på att bebisen kissar på de när filten läcker. Blöjorna är seriöst 1 meter bort, de blir nedkissade konstant och klagar ofta på det (vem gillar att bli kissad på?), men gör det ändå. Igen och igen. Varför har jag faktiskt inte frågat, men det är kanske bättre för miljön? Att inte använda så mycket blöjor. Jag har ingen aning faktiskt…

Alla kinesiska föräldrar gör såklart inte detta, men det är lite intressant att höra om vilka konstiga saker min familj gör mot min bebissyster!!

Hejdååå

//Sanna

Published by

sanna@zommarin.se

Jag heter Sanna och är en 16-årig tjej från Stockholm. Just nu befinner jag mig i Shanghai, Kina där jag ska spendera mitt utbytesår med YFU. På den här bloggen kommer jag lägga ut allt om mina äventyr i den femte största staden i världen! Du får se allt från underbara matupplevelser till pinsamma missförstånd och kulturkrockar. Var inte rädd att ställa en fråga eller en kommentar:)

4 thoughts on “Lite bebiskultur”

 1. Apropå håret så var det så min pappa gjorde i USA då han tyckte att hans hårväxt var dålig. Har bilder på det och han berättade för oss barn. Inte vet jag om det hjälpte….
  Träffade Lorie i helgen och det var väldigt trevligt. En härlig tjej som ville prata om allt möjligt och vi använde svenska, engelska och min bortglömda franska. Då jag kom med ngt på franska sken hon upp. Synd att man lägger av men så är det ju om man inte ser till att ha språket aktuellt.
  Så intressant att läsa om lillsyrran.
  Allt gott till dig min duktiga Sanna, Kram fr farmor

 2. Det annorlunda och intressant!! Kul att läsa!
  Filt kanske är lite som tygblöjor?! Det körde vi med till killarna för att det är miljövänligt. Men gäller förstås att de sitter bra…
  Kramar från oss! ❤️

 3. Min kära Sanna!
  Tänker extra mkt på dig dessa dagar, hoppas du har det bra. Det är så mkt jag skulle vilja fråga och det ska bli så spännande då du kommer hem och kan svara.
  Är det planering inför nyår? Det är ju en stor högtid i Kina, julen är ju ej som här. Vad ska hända i din familj?
  Här är det varmt eller ngr grader och det ser inte ut att bli snö till jul. Vi som trodde att Lorie skulle få uppleva snö på Skyttla….Som vanligt stressar folk inför julen, men jag tar det lugnt och ska åka ner till Skyttla i veckan. Det är ju en kort jul i år, julafton på lördag. Pappa har hjälpt mig med julbrevet och jag har just skickat iväg det. Så roligt att få göra till alla mina vänner och släktingar. Kanske jag kan skicka det till dig?
  Har du hört att kusin Åsa har flyttat till Sollentuna och köpt hus. (mitt emot blå huset).Vi kanske får se Maja leka med lille Alex 4 år till våren. Kul!
  Allt gott till dig min fantastiska jänta. Bamsekram från farmor

 4. God jul Sanna!
  Vi ville ju skicka dig ett julpaket – men du måste mejla mig din Shanghaiadress så får du ett påskpaket istället. Mejla adressen till nordingcarina@gmail.com och berätta vad du saknar som man kan peta ner i ett stort vadderat kuvert 🙂 Skumgodis, choklad, tidning, allmänt mysigt trams du vet? Vi har det finfint! Ebba och Alma fick en resa till Amsterdam utan oss, i julklapp. Gott nytt västerländskt nyår snart. Kram Carina Kent Alma Ebba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *