Tågresor, värdsfamilj och charader

Vi tog tåget från Beijing till Shanghai. Det tog kanske ca 8 timmar kanske? Tåget var supermodernt och ett starkt kontrast till det väldigt omoderna lägret på landsbygden som vi hade lämnat. Vi var fem stycken som skulle Till Shanghai, jag, en turkisk tjej, en tysk theh, en fransk tjej och en grekisk kille. Härligt att det är folk från så många olika länder, som är så olika, men har fortfarandra smma drömmar och mål (som att åka till Kina). Det var en rolig tågresa fylld med bokprat, prat om oroligheter och vad man förväntar sig. Sarah, en tjej från Tyskland räknade mina myggbett och kom fram till att jag hade 46 stycken. Aze från turkiet kritiserade kinesiska reklamer och skönhetsideal som ni ser på bilden. Rolig resa med lika roliga människor!

Processed with VSCO with hb1 preset

IMG_0582

Aze posar med YFU-voluntären hahah

IMG_0575

Vi är taggade att åka till SHANGHAII

Sedan var det dags att träffa värdfamiljen, efter flera timmar av att jag och mina tyska kompis Sarah hade freakat ut över det hela. Det gick förvånansvärt bra. Det var såklart en chock att behöva använda sin dåliga kinesiska, men Sunmy (Eller QianQian, min värdssyster, var där och kan lite engelska) hjälpte mig:) QianQian, min värdsmammas bror och min farmors syster (Det är en otroligt stor släkt och alla bor nästan i samma lägenhet, väldigt mysigt) hämtade upp mig. Som välkomstpresent, i deras GIGANTISKA bil med en massa fotstöd och typ fotöljer att sitta i som säten, fick jag friterad kyckling från KFC. En utmärkt välkomstpresent för en matälskare som mig. 

Vi åt mat, jag försökte med min kinesiska, ingen fattade något, jag gjorde pinsamma charader av det jag tänkte säga och sedan åkte vi till mataffären för att jag skulle få lite saker jag behövde (vilket inte var mycket) och lite mat till mig (vilket var mycket). Det var som ett paradis av frukt i mataffären, så självklart köpte jag jättemycket meloner, drakfrukt och en massa annat! När jag sa att jag ville ha mörkt bröd kollade de på mig jättejättekonstigt haha. På tal om att kolla, alla i mataffären stirrade på oss, typ konstant och väldigt intensivt. Aja, det betyder väl bara att folk är intresserade.

QianQian och jag har pratat mycket på sista tiden. Hon är väldigt väldigt snäll och vi har överraskande mycket gemensamt. Vi har kollat på kinesisk film, haft kinesiska-lektion (hon är min lärare) och har tagit en lång promenad i området där jag bor’s jättejättestora och vackra trädgård. Det är 15 30-våningshus som ska dela på samma trädgård, så den måste vara väldigt stor. Trädgården var lite japan-inspirerad och i mitten fanns flera pooler som jag och Nainai (farmor) tog ett kvällsdopp i. Så mysigt! Älskar det här stället!

IMG_0579

IMG_0577

Det här är QianQian i en del av trädgården utanför lägenheterna

IMG_0578

Lite mer av trädgården, jag har lärt mig att 荷花 (hehua) är näckros på kinesiska.

De andra i “familjen” är också jättesnälla, jag hjälpte till att laga mat och duka, och de var jättechockade över att jag ville hjälpa till. Men jag tycker att det är bra att följa/dela med sig av sin egen kultur när det gäller något positivt och hjälpsamt. Som att man dukar av och hjälper till med maten:)

Det finns så så mycket att skriva, men jag tror inte jag orkar skriva med. En ny kultur, språk och familj är ganska utmattande!

Jag hoppas att ni har det bra i kalla Sverige! Maila gärna och prata om alla era gymnasieäventyr och annat.

Kramar Sanna:)

Här är lite andra bilder:

IMG_0572

Huset är väldigt väldigt väldigt fint

IMG_0574

Detta är jag och några andra utbytesstudenter (Bland annat Emil, den andra utbytesstudenten från Sverige, notera längdskillnaden. När jag och Emil kom från flygplatsen trodde min tyska kompis att jag var tolv år eftersom jag såg så liten ut hahah)

IMG_0581

Detta är den 2-meter stora björnen som finns i mitt rum. Detta är mitt paradis hahah

Vet inte om det blev för mycket bilder nu eller inte? Eller var det bra med mycket bilder så att folk får en bild av hur det ser ut m.m?

 

Published by

sanna@zommarin.se

Jag heter Sanna och är en 16-årig tjej från Stockholm. Just nu befinner jag mig i Shanghai, Kina där jag ska spendera mitt utbytesår med YFU. På den här bloggen kommer jag lägga ut allt om mina äventyr i den femte största staden i världen! Du får se allt från underbara matupplevelser till pinsamma missförstånd och kulturkrockar. Var inte rädd att ställa en fråga eller en kommentar:)

8 thoughts on “Tågresor, värdsfamilj och charader”

    1. Härligt att du har en trevlig syster som kan stötta dig och att du har det bra!! Kramar från Lundbladarna!

  1. Allt du berättar låter så himla mysigt och roligt! Du har nog kommit till ett paradis. Jättefina bilder förresten. Saknar dig! /Bella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *